2Το πρόγραμμα Eliot έχει αποκτήσει τη δική του δυναμική


Η Legrand παρουσιάζει τις τελευταίες της καινοτομίες στη διασύνδεση προϊόντων στις 5 Ιανουαρίου. Για τρίτη συνεχή χρονιά, ως παγκόσμιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές υποδομές, η Legrand συμμετέχει στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας από 5 έως 8 Ιανουαρίου 2017. Για την παρουσίαση της επιταχυνόμενης ανάπτυξης του προγράμματος Eliot, η Legrand παρουσιάζει μια νέα λύση για τον έλεγχο ενός έξυπνα συνδεδεμένου σπιτιού, το Celiane με το Netatmo, ένα νέο σύστημα ελέγχου της εισόδου, την Class 300, και το σύστημα ψηφιακής διαχείρισης φωτισμού, μια διασυνδεδεμένη επαγγελματική λύση διαχείρισης φωτισμού. Η εστίαση στο πρόγραμμα Eliot τονίζεται περαιτέρω από τις συνεργασίες της Legrand. Επιστρέφοντας στον απόηχο της εκτόξευσης του Eliot στις ΗΠΑ, η συμμετοχή στην έκθεση CES 2017 αντικατοπτρίζει τη δυναμική της καινοτομίας αυτής που αναπτύχθηκε από τη Legrand γύρω από το IoT (Ίντερνετ των πραγμάτων) και την έννοια της διαλειτουργικότητας.


«Η συμμετοχή μας στην έκθεση αντικατοπτρίζει τις παγκόσμιες φιλοδοξίες μας για την αγορά των έξυπνων κτιρίων», δηλώνει ο Gilles Schnepp, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Legrand. "Η στρατηγική μας περιλαμβάνει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που διασυνδέονται, τη δημιουργία τις κατάλληλων υποδομών και την προώθηση της διαλειτουργικότητας μέσω συνεργασιών έτσι ώστε να προσαρμοστούν στο σύνολο των απαιτήσεων.»


Το πρόγραμμα Eliot σε δράση στην έκθεση CES 2017


Καθώς οι διασυνδεδεμένς συσκευές είναι ένας από τους 3 ακρογωνιαίους λίθους του προγράμματος Eliot, η Legrand αποφάσισε να εστιάσει σε αυτό και να παρουσιάσει προϊόντα για το έξυπνα συνδεδεμένο σπίτι. Το φάσμα επιλογών του Celiane με τη Netatmo σε διακόπτες και πρίζες ενσαρκώνει τη θέληση της Legrand να επενδύσει στην καινοτομία και στη διάδοση του έξυπνου σπιτιού. Αυτή η νέα σειρά καθιστά ακόμα πιο έυκολη την εγκατάσταση σε φώτα, ρολά ή θερμοστάτες οι οποίοι να ελέγχονται είτε τοπικά ή από απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα διακόπτη, ένα smartphone, ακόμα και με φωνητική εντολή. Στο stand της, η Legrand παρουσιάζει επίσης το νέο έξυπνα συνδεδεμένο σύστημα ελέγχου της εισόδου, την Class 300, το οποίο έχει αποδειχτεί άκρως επιτυχημένο από το λανσάρισμά του στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2016. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δράσουν (βλέπουν, μιλάνε, δίνουν πρόσβαση) σε οποιαδήποτε στιγμή από το tablet ή το smartphone μέσω της δωρεάν εφαρμογής Door Entry application. Συγκεκριμένα για την αγορά των ΗΠΑ, η Legrand προωθεί τη λύση DLM (ψηφιακή διαχείριση φωτισμού) για την επαγγελματική διαχείριση του φωτισμού στα κτίρια του εμπορικού τομέα, όπως είναι τα καταστήματα.
Για την εποκοινωνία των διασυνδεδεμένων συσκευών απαιτείται όχι μόνο ένα δίκτυο υψηλών επιδόσεων αλλά μια υποδομή στο εσωτερικό των κτιρίων που τους επιτρέπει να συνδεθούν σε αυτά τα δίκτυα. Αυτός είναι και ο δεύτερος ακρογωνιαίος λίθος του Eliot.
Η Legrand ενισχύει τις υποδομές της με το Cloud, φέρνοντας όλες τις γκάμες των προϊόντων της κάτω από αυτό και χρησιμοποιώντας το δικό της API.


Συνεργασίες και Διαλειτουργικότητα: στο επίκεντρο της στρατηγικής IoT της Legrand


Ο τρίτος ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος Eliot, η διαλειτουργικότητα, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσέγγισης της Legrand. Επείδή η διαλειτουργικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη των έξυπνα συνδεδεμένων συσκευών, η Legrand χρησιμοποιεί πολλούς τρόπους ώστε να βοηθήσει τον καθορισμό συγκεκριμένων προτύπων στον τομέα αυτό.

 

1