Εξαγορά της Netatmo, πρωτοπόρου γαλλικής εταιρείας στο «έξυπνο» σπίτιNETATMO NEWS WEBSITE

 

Η Legrand ενισχύει την παρουσία της στο Ιnternet of Τhings και κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του προγράμματος Eliot για τις συνδεδεμένες λύσεις.

Η Legrand ακολουθώντας τη στρατηγική ανάπτυξής της μέσω στοχευμένων εξαγορών ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία για την απόκτηση της Netatmo (1) , πρωτοπόρου γαλλικής εταιρείας στο «έξυπνο» σπίτι. Η Legrand είναι μέτοχος της Netatmo από το 2015.

Η Netatmo ιδρύθηκε το 2011 και έκτοτε δημιουργεί απλά και έξυπνα προϊόντα για ένα σπίτι με περισσότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη άνεση. Η εταιρεία έχει λανσάρει πολλά προϊόντα στον τομέα του «έξυπνου» σπιτιού που πωλούνται σε όλο τον κόσμο. Η Netatmo συνεργάζεται επίσης με εταιρείες του κλάδου των κτιριακών κατασκευών - μέσω του προγράμματος συνεργασίας "with Netatmo" - για την ανάπτυξη έξυπνων ολοκληρωμένων λύσεων που ενσωματώνονται στην οικιακή υποδομή. Με τη Legrand συγκεκριμένα έχει αναπτύξει αρκετές συνδεδεμένες λύσεις διαχείρισης κατοικίας, όπως το Valena Life / Allure with Netatmo , το Céliane with Netatmo και το Living Now with Netatmo, τα οποία σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στις χώρες όπου λανσαρίστηκαν.


Η εξαγορά της Netatmo, της οποίας το εμπορικό σήμα θα ενσωματωθεί στο χαρτοφυλάκιο της Legrand, θα επιτρέψει στον Όμιλο να ενισχύσει την παρουσία του στην αγορά του «έξυπνου» σπιτιού και να επιταχύνει την ανάπτυξη του προγράμματος Eliot για της συνδεδεμένες λύσεις

Η Legrand θα εμπλουτίσει την γκάμα της με νέες, συμπληρωματικές και υψηλής δυναμικής κατηγορίες συνδεδεμένων προϊόντων για το σπίτι

Ο Όμιλος θα επεκτείνει τη βάση των συνδεδεμένων προϊόντων που βρίσκονται στην αγορά, χάρη στα 1.3 εκατομμύρια ενεργά προϊόντα της Netatmo.

Οι 130 μηχανικοί της Netatmo θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στην τεχνητή νοημοσύνη, την ενσωμάτωση του λογισμικού στα προϊόντα και την εμπειρία των χρηστών στις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης της Legrand. Ο Fred Potter, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Netatmo, θα αναλάβει ως Chief Technology Officer (CTO) του προγράμματος Eliot της Legrand και θα συμβάλει στο σχεδιασμό συνδεδεμένων λύσεων από την Legrand και τη Netatmo.

Με έδρα στη Boulogne-Billancourt (στην περιοχή του Παρισιού), η Netatmo έχει σχεδόν 225 υπαλλήλους και οι ετήσιες πωλήσεις της φτάνουν τα €45 εκατ.

Ο Benoît Coquart, Διευθύνων Σύμβουλος της Legrand, δήλωσε: "Η Legrand είναι ευτυχής που καλωσορίζει την ομάδα της Netatmo, έχοντας ήδη έρθει σε επαφή με το ταλέντο και την ενέργεια της κατά τη διάρκεια μιας πολύ παραγωγικής συνεργασίας που οδήγησε στα επιτυχημένα λανσαρίσματα του Céliane with Netatmo, του Living Now with Netatmo και του Dooxie with Netatmo. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Legrand και αυτής της Netatmo στο IoT θα επιτρέψει την επιτάχυνση στην ανάπτυξη των συνδεδεμένων λύσεων , υψηλής προστιθέμενης αξίας."

Ο Fred Potter, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Netatmo, πρόσθεσε: "Η εξαγορά της Netatmo από την Legrand θα συμβάλει στο να γίνουν τα «έξυπνα» σπίτια πραγματικότητα , σε συνδυασμό με τον στόχο μας να υιοθετούνται οι λύσεις μας από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Οι ομάδες μας θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν νέα προϊόντα και να ανανεώνουν τα υπάρχοντα με την ίδια αφοσίωση ώστε να προσφέρουν στους χρήστες μας την καλύτερη εμπειρία του «έξυπνου» σπιτιού. "(1) Η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθης όρους
Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε την εμπειρία σας. Μάθετε περισσότερα εδώ.