Δύο ακόμη εταιρείες στο Group Legrand

 

NEW ACQUISITIONS 1

 

 


Μετά τις τρεις εξαγορές που ανακοινώθηκαν στις αρχές του 2021 (Champion One, Compose και Borri), η Legrand συνεχίζει να ακολουθεί τη στρατηγική της στοχευμένης ανάπτυξης με δύο νέες εξαγορές που ανακοινώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι.

H πρώτη αφορα στην εταιρεία Ensto Building Systems, με ηγετική θέση στην Φιλανδική αγορά σε λύσης χαμηλής τάσης, με μία ολοκληρωμένη προσφορά σε προϊόντα ηλεκτρικών και ψηφιακών υποδομών – όπως πίνακες και ερμάρια, λύσεις για τον έλεγχο του φωτισμού και της θέρμανσης, συστήματα όδευσης καλωδίων, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και άλλα. Αυτή η εξαγορά ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Legrand στη Βόρεια Ευρώπη, ειδικά στη Σκανδιναβία, και έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες ισχυρές θέσεις του Ομίλου στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. H εταιρεία Ensto Building Systems με έδρα το Porvoo της Φινλανδίας, απασχολεί περίπου 500 υπαλλήλους και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 120 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη εξαγορά αφορά στην Ολλανδική εταιρεία Ecotap, πρωτοπόρος στους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων για κατοικίες, επιχειρήσεις και δημόσια σημεία φόρτισης (εναλλασσόμενου και συνεχούς ρεύματος). Με έδρα το Boxtel (Ολλανδία), η Ecotap έχει εργατικό δυναμικό περίπου 60 ατόμων και για το 2021 αναμένει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 40 εκατ. ευρώ, κυρίως από τη δραστηριότητα σε Ολλανδία και Γερμανία.

Αυτές οι δύο νέες εξαγορές ενισχύουν τις θέσεις του Ομίλου τόσο στους τομείς της κύριας εμπορικής του δραστηριότητας, αλλα και σε νέους τομείς που αναπτύσσονται λόγω της αύξησης της πράσινης βιώσιμης κινητικότητας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.