Αρχική > ΕΤΑΙΡΕΙΑ > Όμιλος Legrand

H LEGRAND EINAI O ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Με παρουσία σε 90 χώρες, πωλήσεις προϊόντων σε περισσότερες από 180 χώρες και ανθρώπινο δυναμικό πάνω από 37.000 ανθρώπους, οι πωλήσεις του Ομίλου Legrand άγγιξαν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2018

metier

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η Legrand προσφέρει πλήρεις λύσεις στις αγορές εμπορικών και βιομηχανικών κτιρίων και κατοικίας σε σχεδόν 180 χώρες. Έλεγχος και παρακολούθηση των εγκαταστάσεων, διαχείριση καλωδίων, διανομή ενέργειας διανομή δικτύων… Η Legrand παρέχει πολυάριθμες λύσεις για τη διαχείριση του φωτισμού, της θερμοκρασίας, της ενέργειας, των δικτύων και του έλεγχου εισόδου στα κτίρια. Η γκάμα των προϊόντων της είναι ιδιαίτερα εκτενής, με πάνω από 215.000 προϊόντα στους καταλόγους της που διαιρούνται σε 78 οικογένειες προϊόντων.

office

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η δημιουργία της εταιρίας χρονολογείται από το 1860 με την ίδρυση ενός εργαστηρίου πορσελάνης στο «δρόμο της Λυών» στη Limoges (Γαλλία). Το 1949 αποφασίστηκε η εστίαση αποκλειστικά στην παραγωγή εξοπλισμού για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

H ανάπτυξη της εταιρίας τροφοδοτείται παραδοσιακά από την καινοτομία και το σταθερό ρυθμό λανσαρισμάτων νέων, high-end προϊόντων, καθώς και εξαγορών εταιριών. Έχουμε εξαγοράσει περισσότερες από 130 εταιρίες από την αρχή της δεκαετίας του '50, τόσο στις βασικές μας επιχειρήσεις όσο και στις συμπληρωματικές. Τα τελευταία χρόνια ο ρυθμός έχει επιταχυνθεί: από το 2004 έχουν γίνει 29 αποκτήσεις αντιπροσωπεύοντας ετήσιες πωλήσεις μεγαλύτερες από €1 δισεκατομμύριο.