Αρχική > ΕΤΑΙΡΕΙΑ > Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη > Ιδρυμα Legrand


Δημιουργία του Ιδρύματος Legrand


fondation2

Η  Legrand, παγκόσμιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτιριακές υποδομές, ανακοίνωσε την έναρξη του Ιδρύματος Legrand, του πρώτου ιδρύματος που θα δημιουργηθεί υπό την αιγίδα του Fondation Agir Contre l'Exclusion (FACE), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στόχο έχει την καταπολέμηση του αποκλεισμού που απορρέει από την απώλεια της ανεξαρτησίας και των ενεργειακών ανισοτήτων, προωθώντας παράλληλα την εκπαίδευση και την απασχόληση στον τομέα του ηλεκτρισμού.


Ο στόχος του Ιδρύματος Legrand είναι να βοηθήσει εκείνους που είναι αποκλεισμένοι ή θύματα διακρίσεων, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις λύσεις του ομίλου Legrand.


- Επειδή η Legrand πρωτοπορεί στον τομέα της βοήθειας για την ανεξάρτητη διαβίωση, το Ίδρυμα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ηλικιωμένους που επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν στο σπίτι τους, συμπεριλαμβανομένου και του λιγότερο προνομιούχου τμήματος του πληθυσμού.


- Επειδή η ενεργειακή απόδοση και η ασφάλεια αποτελούν προτεραιότητα για την Legrand, το Ίδρυμα στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.


- Επειδή η Legrand είναι βασικός παράγοντας στον κλάδο του ηλεκτρολογικού υλικού, το Ίδρυμα παρέχει υποστήριξη σε όσους αναζητούν εκπαίδευση ή πρόσβαση στην απασχόληση στον τομέα του ηλεκτρισμού.


Σχολιάζοντας τη δημιουργία του Ιδρύματος, ο Gilles Schnepp, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Legrand και Πρόεδρος του Ιδρύματος Legrand, δήλωσε: «Το Ίδρυμα Legrand αντιπροσωπεύει μια πρωτοβουλία που ταιριάζει απόλυτα με την ευθύνη μας ως εταιρεία. Επιθυμούμε να συμβάλει στη βιώσιμη μείωση της ενεργειακής ανισότητας και να παίξει έναν καθοδηγητικό ρόλο στον ηλεκτρολογικό τομέα συνολικά."


Μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα έχει δεσμευτεί  ήδη σε αρκετές πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα  «Γερνώντας ευτυχισμένα στο σπίτι», ένα πιλοτικό πρόγραμμα που παρέχει υποστήριξη στον τομέα της απώλειας της ανεξαρτησίας, ή το πρόγραμμα «Επίπτωση», που αποσκοπεί στην υποστήριξη επιχειρηματιών με καινοτόμα σχέδια στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης.


Μάθετε περισσότερα για το Ίδρυμα Legrand