Αρχική > ΛΥΣΕΙΣ > Κατοικία > Πίνακας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας > ΛΥΣΕΙΣ > Κατοικία > 6 συμβουλές πίνακα

 

6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Η Legrand σας προτείνει 6 βασικές συμβουλές για τον πίνακα του σπιτιού σας ώστε να έχετε μια μοντέρνα, άνετη και ασφαλή ηλεκτρική εγκατάσταση. Πέραν αυτών, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις λειτουργίες και τους μηχανισμούς ράγας TX3 Legrand όπου παρουσιάζονται όλες οι δυνατότητες που σας προσφέρει η γκάμα TX3 Legrand.

ΕΙΔΗ ΠΙΝΑΚΩΝ


ΜΕΓΕΘΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

Το μέγεθος ενός πίνακα εξαρτάται από το πλήθος των μηχανισμών που περιέχει. Κάθε μηχανισμός τελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία. Περισσότερες λειτουργίες σημαίνει περισσότεροι μηχανισμοί. Σε μια καινούρια εγκατάσταση προβλέψτε οπωσδήποτε έναν ευρύχωρο πίνακα με εφεδρεία 20% με 30%. Το πρόσθετο κόστος είναι ασήμαντο, ενώ με τον τρόπο αυτό μελλοντική προσθήκη επιπλέον λειτουργιών θα μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα και πιο οικονομικά χωρίς νέα μερεμέτια και αντικατάσταση ολόκληρου του πίνακα.

1 size


AΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΜΕΤΩΠΗ
Αρκετές φορές σε έναν εντοιχισμένο πίνακα θα χρειαστεί κάποιος να επέμβει στο εσωτερικό του προκειμένου να κάνει επέκταση στην εγκατάσταση. Επιλέξτε πίνακα του οποίου η μετώπη να αφαιρείται χωρίς να καταστρέφεται το περιμετρικό χτίσιμό του στον τοίχο.

3 metopi


ΕΤΙΚΕΤΤΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ
Η σήμανση σε έναν ηλεκτρικό πίνακα είναι πολύ σημαντική ώστε ο χρήστης να αναγνωρίζει εύκολα τις συσκευές και τα ηλεκτρικά του κυκλώματα (π.χ. κουζίνα, θερμοσίφωνας, φωτισμός κήπου κ.λ.π.). Η σήμανση με μαρκαδόρο στη μετώπη του πίνακα αποτελεί μια λύση που αλλοιώνει την αισθητική ενώ τα αυτοκόλλητα δεν κρατάνε για πολύ καιρό και ξεκολλάνε. Η Legrand σας προτείνει εναλλακτικά την τοποθέτηση ετικεττών στην ειδική θήκη που διαθέτουν όλοι οι μηχανισμοί της σειράς Lexic Legrand.

4 etiketes

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ 6000 Α
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των μικροαυτόματων ασφαλειών του ηλεκτρικού πίνακα αποτελεί η ικανότητά τους να αντέχουν και να διακόπτουν ένα υπερβολικά μεγάλο ρεύμα (βραχυκύκλωμα). Ζητήστε οι ασφάλειες στον πίνακά σας να έχουν ικανότητα διακοπής ρεύματος 6000 Α για μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια.

ikanotita diakopis

ANTIKEΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
Συχνά κεραυνοί ενδέχεται να δημιουργήσουν ανωμαλίες στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ένα κύμα υπέρτασης να φτάσει στην είσοδο του ηλεκτρικού σας πίνακα και να βλάψει τις ηλεκτρονικές συσκευές σας. Το σχετικό κόστος ενός αντικεραυνικού μηχανισμού στον πίνακα είναι σίγουρα πολύ μικρότερο από τα εκατοντάδες ευρώ υλικής ζημιάς που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο συμβάν.

6 antikeraynika

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΡΕΛΕ ΔΙΑΡΡΟΗΣ
Για τη σωστή προστασία από ηλεκτροπληξία, η τοποθέτηση ρελέ διαρροής στον πίνακα είναι επιτακτική. Ορισμένες όμως φορές μεταβατικά ηλεκτρικά φαινόμενα ενδέχεται στιγμιαία να ενεργοποιήσουν την πτώση του ρελέ διαρροής χωρίς πραγματική αιτία. Το αποτέλεσμα είναι μια άσκοπη και χωρίς λόγο διακοπή ρεύματος. Η διακοπή αυτή μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους καλεσμένους σας, ή αν απουσιάζετε από το σπίτι να σταματήσει τη λειτουργία κρίσιμων συσκευών όπως ψυγεία, καταψύκτες και αυτόματο πότισμα. Τη λύση έρχεται να δώσει ο μηχανισμός STOP & GO, που σε αυτές τις περιπτώσεις άσκοπης διακοπής επαναφέρει αυτόματα το ρεύμα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

7 stopgo

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε την εμπειρία σας. Μάθετε περισσότερα εδώ.