Αρχική > ΛΥΣΕΙΣ > Γραφείο > Διαχείριση φωτισμού

Ο φωτισµός αποτελεί το 20% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται σε ένα επαγγελματικό χώρο και (µαζί µε τη θέρµανση και τον κλιµατισµό) είναι µία σηµαντική πηγή κόστους. Αυτό το κόστος µπορεί να µειωθεί αποτελεσµατικά µε τη χρήση της διαχείρισης φωτισµού. Mε ποιο τρόπο; Με τη χρήση αυτόµατης διαχείρισης φωτισµού ο φωτισµός να λειτουργεί έξυπνα: το κατάλληλο επίπεδο φωτισµού στα κατάλληλα σηµεία, τις κατάλληλες ώρες.

Μάθετε περισσότερα

Κατεβάστε το έντυπο

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣswitch sensorΑυτόνομοι ανιχνευτές κίνησης

bus scsΣύστημα BUS/SCS

lighting-management-9Σύστημα BUS/KNX

Τα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα διαχείρισης φωτισμού διασφαλίζουν ότι υπάρχει ακριβώς η σωστή ποσότητα φωτισμού όταν και όπου το χρειάζεστε. Είναι αξιόπιστα και εύχρηστα, παρέχουν ασφάλεια, μειώνουν τις δαπάνες και είναι βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον. Η Legrand προσφέρει 3 λύσεις και προτείνει τις ανάλογες υπηρεσίες για να διασφαλίσει ότι το σύστημα διαχείρισης φωτισμού που επιλέξατε εξοικονομεί ενέργεια και προστατεύει το περιβάλλον.


1. ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ- ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ

switch sensor2

Μία απλή, ευέλικτη και οικονονομική λύση. Η Legrand προσφέρει πλούσια γκάμα ανιχνευτών διαφορετικών τεχνολογιών και εναλλακτικών τρόπων εγκατάστασης για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών

Λύση & εφαρμογή

lighting-management-11

lighting-management-5

Ανιχνευτές οροφής 360°. Συνδεµένοι µε ένα µπουτόν για χειροκίνητο ΟΝ. Ο ανιχνευτής οροφής µπορεί να ανιχνεύσει και χαµηλά επίπεδα δραστηριότητας χωρίς να υπάρχουν λανθασµένες ενεργοποιήσεις δεδοµένου ότι ο χώρος είναι µικρός. Ο ανιχνευτής παραδίδεται µε εργοστασιακή ρύθµιση για το χρόνο στα 15 λεπτά και για το επίπεδο φωτεινότητας στα 500 lux. Αυτές οι ρυθµίσεις µπορούν να τροποποιηθούν χρησιµοποιώντας τηλεχειριστήρια

Μάθετε περισσότερα


2. ΣΥΣΤΗΜΑ BUS/SCS

lighting-management-6

lighting-management-6b

Για την ολοκληρωμένη διαχείριση του φωτισμού τοπικά ή από απόσταση με τη χρήση του κατάλληλου λογισμικού

Λύση & εφαρμογή

lighting-management-4

lighting-management-8

Τα φώτα ανάβουν χειροκίνητα πατώντας το µηχανισµό εντολών φωτισµού 2 διευθύνσεων που βρίσκεται στην είσοδο κάθε ζώνης. Ο ανιχνευτής διπλής τεχνολογίας καλύπτει 90 m2 και διασφαλίζει επαρκή κάλυψη (µέσω των χωρισµάτων). Κάθε ζώνη διαιρείται σε 2 περιοχές: κοντά στα παράθυρα και µακριά από τα παράθυρα. Κάθε περιοχή ελέγχεται από 2 ανιχνευτές διπλής τεχνολογίας. Όσο υπάρχει δραστηριότητα στο χώρο ο ανιχνευτής διατηρεί το φωτισµό αναµµένο. Με τη µονάδα ελέγχου για ρύθµιση φωτισµού είναι δυνατή η αυτόµατη αυξοµείωση της έντασης του φωτισµού στο σχετικό κύκλωµα.
Όταν ο χώρος αδειάσει και µετά τη λήξη του προκαθορισµένου χρονικού διαστήµατος, ο ανιχνευτής θα σβήσει τα φώτα. Η αναίρεση της αυτόµατης λειτουργίας είναι δυνατή µε τη χρήση των µηχανισµών εντολών.

Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μαζί μας


3. ΣΥΣΤΗΜΑ BUS/KNX
lighting-management-10

Αυτοματοποιημένος έλεγχος του φωτισμού με δυνατότητα συνέργειας με άλλες εφαρμογές του κτιρίου, όπως φωτισμός ασφαλείας, θέρμανση, κλιματισμός, κτλ.

Λύση & εφαρμογή

lighting-management-4

lighting-management-12

Το επίπεδο φωτισμού διατηρεί τον φωτισμό σβηστό όταν το επίπεδο φυσικού φωτισμού ανεβαίνει πάνω από ένα προκαθορισμένο επίπεδο. Αυτή η λειτουργία είναι ρυθμιζόμενη και μπορεί να ακυρωθεί. Είναι διαθέσιμη σε όλους τους ανιχνευτές οροφής της Legrand. Αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται εξ ορισμού.

Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μαζί μας