Αρχική > ΛΥΣΕΙΣ > Κατοικία > Εξοικονόμηση ενέργειας

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ

2315-economie-energie 0

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις σωστές επιλογές, μπορείτε να εξοικονομείτε ενέργεια και ταυτόχρονα να προσφέρετε τη μέγιστη άνεση στην καθημερινότητά σας.

Ορισμένα προϊόντα αυτοματισμών σπιτιού, όπως οι διακόπτες σεναρίων ή οι οθόνες αφής επιτρέπουν την εξοικόνομηση ενέργειας έως και 50% σε ένα κύκλωμα φωτισμού! Η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η εξασφάλιση της μέγιστης άνεσης μέσα στο σπίτι είναι κάτι που επιθυμούμε όλοι μας αλλά και μπορούμε να επιτύχουμε εύκολα με τα προϊόντα της Legrand.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ


Μέγιστη άνεση που συνοδεύεται από εξοικονόμηση ενέργειας σημαίνει να έχετε την κατάλληλη θερμοκρασία την κατάλληλη στιγμή: 19°C όταν είστε στο σπίτι, 16°C αν λείπετε για λιγότερο από 48 ώρες και 8°C όταν φεύγετε για διακοπές. Ευτυχώς, για να μπορέσετε να απλοποιήσετε αυτούς τους κανόνες της άνεσης και της εξοικονόμησης ενέργειας, υπάρχουν «αυτοματοποιημένες» λύσεις: μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, με τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε, να ρυθμίσετε και να προγραμματίσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σύμφωνα με τον τρόπο ζωής σας.

Μάθετε περισσότερα για τη θέρμανση

p 103843a

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ


Διακόπτης εξοικονόμησης ενέργειας

Ένας από τους βασικούς λόγους που καταναλώνουμε άσκοπη ενέργεια στο φωτισμό είναι επειδή ξεχνάμε τα φώτα ανοιχτά. Ειδικά τα παιδιά... Ο διακόπτης εξοικονόμησης ενέργειας τοποθετείται στη θέση ενός απλού διακόπτη και μοιάζει με απλό διακόπτη φωτισμού αλλά διαθέτει αισθητήρα κίνησης. Ανάβει χειροκίνητα, όπως ένας απλός διακόπτης και σβήνει αυτόματα το φως του δωματίου μετά από 10 λεπτά αν δεν ανιχνεύσει κίνηση στο χώρο. Ιδανικός για παιδικά δωμάτια, σκάλες, κ.ά.


Διακόπτης εξοικονόμησης ενέργειας Celiane (πάνω) και Valena Life (κάτω)
Διαχείριση των ρολών

Ο βασικότερος τρόπος να εξοικονομήσετε ενέργεια στο φωτισμό είναι να επωφεληθείτε όσο το δυνατό περισσότερο από το φυσικό φωτισμό. Η διαχείριση των ρολών παίζει επομένως μεγάλο ρόλο. Τα ηλεκτρικά ρολά μπορούν να μένουν ανοιχτά πολλές ώρες της ημέρας είτε αυτόνομα είτε ενσωματωμένα σε σενάρια σε συνδυασμό με άλλες λειτουργίες που επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας στο θέμα του φωτισμού. Η διαχείριση των ρολών επιτυγχάνει επίσης εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση καθώς τα ανοιχτά ρολά τις κατάλληλες ώρες βελτιστοποιούν τη θερμική απόδοση του σπιτιού καθώς αφήνουν τον ήλιο να περάσει ενώ τις ώρες των χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών παραμένουν κλειστά.

Μάθετε περισσότερα για τα ηλεκτρικά ρολάΑνιχνευτές κίνησης

Εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό μπορεί επίσης να επιτευχθεί με απλές λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε σε κάποιους χώρους ή στο σύνολο του σπιτιού. Παραδείγματος χάρη, ένας ανιχνευτής κίνησης στους διαδρόμους ή τις σκάλες του σπιτιού εξοικονομεί έως και 55% στην κατανάλωση της ενέργειας καθώς ο φωτισμός ενεργοποιείται μόνο όποτε τον έχετε ανάγκη. Επίσης, με το ρυθμιστή έντασης φωτισμού μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο του φωτισμού για κάθε δραστηριότητά σας μέσα στο σπίτι. Τέλος, οι διακόπτες σεναρίων ή οι οθόνες αφής Celiane διαχειρίζονται πλήθος λειτουργιών με μία μόνο κίνηση.

Μάθετε περισσότερα για τις λύσεις φωτισμού

energy saving

energy saving VL


Image-3

inter-auto

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ


Φωτισμός, ηλεκτρικά ρολά, θέρμανση… όλα αυτά μπορείτε να τα διαχειρίζεστε από ένα κεντρικό σημείο, όπως ένα διακόπτη σεναρίων ή μία οθόνη αφής Celiane. Η διαχείριση όλων των λειτουργιών του σπιτιού με μία μόνο κίνηση σύμφωνα με τον τρόπο ζωής σας, βελτιστοποιεί την άνεση στο σπίτι σας και εξοικονομεί ταυτόχρονα ενέργεια: διασφαλίζετε ότι δεν ξεχάσετε τα φώτα αναμμένα ή τη θερμοκρασία στους 20°C ενώ λείπετε. Με ποιο τρόπο; Φεύγοντας από το σπίτι το πρωί, σβήνετε όλα τα φώτα, κατεβάζετε όλα τα ρολά και βάζετε τη θέρμανσή σας σε χαμηλότερη θερμοκρασία πατώντας μόνο ένα πλήκτρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος αυτοματισμών σπιτιού με μια κεντρική μονάδα διαχείρισης.


Μάθετε περισσότερα για την κεντρική διαχείριση


ECRAN-10-2b

ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ


Ο δείκτης κατανάλωσης σας επιτρέπει να ελέγχετε τις καταναλώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας, του νερού και του φυσικού αερίου από μια μόνο οθόνη και να τις διαχειρίζεστε καλύτερα εξοικονομώντας έτσι ενέργεια. Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται διαβιβάζονται στην οθόνη αφής 3.5 " Celiane που παρουσιάζει όλες τις καταναλώσεις με αριθμούς ή ιστογράμματα. Ο δείκτης μπορεί να εποπτεύσει 3 διαφορετικά ηλεκτρικά κυκλώματα και είναι δυνατό να εγκατασταθούν και περισσότερα. Τα δεδομένα απομνημονεύονται κατά τη διάρκεια ενός έτους, ώρα με την ώρα ώστε να σας επιτρέπουν να κάνετε συγκρίσεις, να βελτιώσετε τις διαφορετικές καταναλώσεις σας και να μειώσετε τα ενεργειακά τιμολόγιά σας.

gestion-des-consommations-2

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΕ STANDDBY


Οι συσκευές που αφήνονται σε standby συντελούν στην άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Απλές κινήσεις, όπως το να σβήσετε τοDVD, την καφετιέρα, την TV ή τον υπολογιστή μπορούν να συνεισφέρουν πραγματικά στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και επομένως και στην εξοικονόμηση του κόστους του ρεύματος. Σκεφτείτε επομένως να εγκαταστήσετε διακόπτες σεναρίων που να ελέγχουν τις πρίζες ώστε να κλείνετε όλες τις συσκευές με μία μόνο κίνηση πριν πάτε για ύπνο.


1. Πρίζα σούκο για σύνδεση των συσκευών
2. Διακόπτης σεναρίων για έλεγχο των πριζών

prise-interscenario