ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

303-tableau

O ηλεκτρικός πίνακας εξασφαλίζει τη διανομή του ρεύματος με ασφάλεια στην κατοικία σας. Επίσης, συγκεντρώνει κεντρικά μια σειρά από λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, χειρισμών, προγραμματισμού κτλ... Είναι η "καρδιά" μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης.

6 συμβουλές για τον πίνακα

ΕΙΔΗ ΠΙΝΑΚΩΝ


Η επιλογή ενός πίνακα εξαρτάται από 2 παράγοντες: το είδος της τοποθέτησης και το μέγεθος. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει είτε χωνευτά μέσα στον τοίχο είτε επίτοιχα. Το μέγεθος του πίνακα εξαρτάται από τον αριθμό των στοιχείων που εγκαθιστάτε μέσα σ' αυτόν.Σε μια καινούρια εγκατάσταση προβλέψτε οπωσδήποτε έναν ευρύχωρο πίνακα με εφεδρεία 20% με 30% ώστε οποιαδήποτε μελλοντική προσθήκη επιπλέον λειτουργιών, θα μπορεί να γίνει πιο εύκολα και οικονομικά χωρίς νέα μερεμέτια και αντικατάσταση ολόκληρου του πίνακα. Τέλος, επιλέξετε το υλικό του πίνακα (πλαστικό ή μεταλλικό) και με πόρτα διαφανή ή αδιαφανή.


ΧΩΝΕΥΤΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Οι χωνευτοί πίανκες προσαρμόζονται καλύτερα στο χώρο καθώς τοποθετούνται μέσα στον τοίχο και δεν προεξέχουν. Η Legrand διαθέτει 3 τύπους πινάκων για χωνευτή τοποθέτηση: Practibox, Nedbox και XL σε διάφορα μεγέθη. Συμβουλευτείτε τα διαθέσιμα μεγέθη και επιλέξτε τον πίνακα που ταιριάζει στο χώρο και τις ανάγκες σας!

Μάθετε περισσότερα για τους χωνευτούς πίνακες


ΕΠΙΤΟΙΧΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Η επίτοιχη τοποθέτηση δεν είναι τόσο διαδεδομένη λύση για μια κατοικία. Τη συναντάμε κυρίως σε ανακαινίσεις και σε ειδικούς χώρους, όπως λεβητοστάσιο και αποθήκη. Ειδικά η σειρά Plexo προτείνεται για τοποθέτηση σε εξωτερικούς χώρους με αυξημένη σκόνη και υγρασία (ή βροχή).

Μάθετε περισσότερα για τους επίτοιχους πίνακες

xoneutoi

Χωνευτοί πίνακες

epitoixoi

Επίτοιχοι πίνακες

ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ


Η σύνθεση ενός ηλεκτρικού πίνακα γίνεται με μηχανισμούς ράγας, οι οποίοι εξασφαλίζουν την προστασία των κυκλωμάτων και των ανθρώπων και επιτρέπουν τη διαχείριση των φορτίων. Τα υλικά που απαρτίζουν έναν πίνακα είναι:

- Ρελέ διαρροής: προστασία ανθρώπων
- Ασφάλειες: προστασία εγκαταστάσεων και κυκλωμάτων
- Αντικεραυνικό: προστασία συσκευών από κεραυνό
- Διακόπτες ράγας: έλεγχος κυκλωμάτων

Μάθετε περισσότερα

schemaComposantTableaux